کد خبر 131154
۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۰
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان مازندران اظهارداشت: با توجه به محدودیت ها، تحریم های 40 ساله دشمنان، جنگ تحمیلی و مشکلاتی که همواره پیش روی کشور قرار داشته است، باید اذعان کرد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه های اقتصادی؛ گام های بلندی برداشته شد.

رحمانی فضلی یادآور شد: ما با وجود تحریم از لحاظ تکنولوژی و ارتباط با بازار جهانی مشکلی نداریم و شاهد رشد و توسعه زیادی در بخش‌های اقتصادی هستیم.

وزیر کشور با اشاره این که امروز تولیدکنندگان کشور روی پای خود ایستاده اند و در شرایط سخت تولید می کنند، گفت: امروز در حوزه اقتصادی به نقطه ای رسیده ایم که اوج آن را مقام معظم رهبری با تعبیر اقتصاد مقاومتی معنا نموده اند.

وی ادامه داد: دشمن همه تحریم های سنگین و ظالمانه را یکجا بر اقتصاد کشور وارد می کند تا به زعم خود منجر به فروپاشی کشور و نظام شود، اما با همین اقتصاد در شرایط سخت، دشمنان را مایوس کرده و گام های خوبی در این چند سال اخیر برداشته شد.

وی افزود: بعد از ۴۰ سال فراز و و فرودهای مختلف، دشمنان به خانه اول برگشتند و از طریق جنگ اقتصادی به دنبال فشار آوردن به نظام هستند تا به زعم خود ما را وادار به پذیرش خواسته های خود کنند .

رحمانی فضلی گفت: اگر بنا داریم شرایط اقتصاد کشور را به قیاس بگذاریم، نباید این قیاس ها بدون توجه به مشکلات پیشرو صورت گیرد؛ بلکه باید نسبت به ۴۰ سال قبل صورت گیرد و منصفانه به پیشرفت های مهمی که در عرصه های مختلف بویژه حوزه اقتصادی اتفاق افتاده توجه شود.

وزیر کشور اضافه کرد: دشمن در حوزه های اندیشه ای و ایدئولوژی بظاهر دشمنی با ما ندارد، چرا که توان این کار را ندارد، گرچه با آرمان انقلاب اسلامی که الگوی منطقه و آزادیخواهان در مناطق مختلف شده است، مشکل دارد.

رحمانی فضلی تصریح کرد: ما باید در شرایط فعلی وجود دشمن را جدی بگیریم و بدانیم که دشمنی آنها با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان وجود دارد و این دشمنی روی حوزه های اقتصادی متمرکز شده است.

رییس شورای امنیت کشور خاطرنشان کرد : ظرفیت های اقتصادی کشورمان برای سرمایه گذاری به گونه ای بالاست که در پسابرجام حدود ۵۰۰ میلیارد دلار تقاضای سرمایه‌گذاری خارجی به کشور داده شد.

رحمانی فضلی اظهارداشت: ما در حوزه اقتصاد از لحاظ تخصص، نیروی انسانی و تجربه مشکلی نداریم و باید این مباحث را در عمل برای رشد و توسعه کشور به کار گیریم و از توانمندی های بخش خصوصی نیز در حوزه سرمایه گذاری و مدیریتی استفاده کنیم.

وزیر کشور افزود: ما باید از لحاظ اقتصادی در موقعیتی قرار بگیریم که دشمنان توانمندی ما را در این حوزه جدی بگیرند و در آن زمان آنها دیگر نمی توانند با ما مقابله کنند، همچنان که در حوزه نظامی به حدی مقتدر هستیم که دشمنان امکان و جرات آزمون جنگ با ما را ندارند.

وی ادامه داد: دشمنان در صورتی دست از تحریم اقتصادی ما بر می دارند که رشد و توانمندی اقتصادی ما را باور کنند و در این صورت موضع خودشان را نسبت به ما تغییر خواهند داد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه وقتی شرایط اقتصادی استانهای مختلف کشور را بررسی می‌کنیم، تفاوت هایی وجود دارد و آنها رتبه بندی می‌شوند، افزود: وقتی می‌گوییم این استان رتبه ای در شاخص بیکاری دارد، یعنی تعدادی استان جلوتر و تعدادی عقب تر است و باید ببینیم استانهایی که جلوتر هستند چه کرده اند، اینها نشان دهنده این است که قوانین و مقررات نه اینکه تعیین کننده نباشند ولی علت تامه نیستند.

وی افزود: باید همه ظرفیتها را به کار ببریم تا هم تامین و هم تجهیز مالی کنیم. حتما باید گروه مشاوره قوی برای تامین مالی داشته باشیم که لزوما سازمان برنامه و بودجه و دولتی ها نیستند و این کار به تنهایی از عهده استاندار و فرمانداران و مسئولان استانی برنمی آید.

وی افزود: بایستی گروههای مشورتی و علمی را به کار بگیریم تا پیشرفت کنیم.

وزیر کشور با اشاره به اینکه شرایط استان قابل قبول است و حرکت های خوبی شکل گرفته، افزود: برنامه های خوبی در جهت برداشتن گامهای مطلوب صورت گرفته اما هنوز با نقطه مطلوب مطابق با ظرفیت ها و پتانسیل استان بسیار فاصله داریم و این فاصله باید به سرعت پر شود.

وی افزود: به عنوان یک کارشناس می گویم که اگر یک نظام برنامه ریزی منطقه ای متناسب به جای برنامه ریزی کلان، بخشی و متمرکز می داشتیم، و همه ظرفیت ها، آمایش منطقه ای واختیارات و مسئولیتها را به استانها واگذار میکردیم، استان مازندران حتما باید معین دو استان دیگر می شد.

دکتر رحمانی فضلی تاکید کرد: در عین حال، با همین مدل برنامه ریزی متمرکز و کلان کنونی انتظار این است که مازندران، جهش های بلندتر و موثرتر از این داشته باشد. 

وی ابراز امیدواری کرد: با همکاری و همدلی همه مسئولان استانی بتوانیم بیشتر و موثرتر و با مشارکت معنی دارتر بخش خصوصی گام های بلندتری برداریم.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه در هر فعالیتی در استان، اگر نگاه به بیرون نباشد، موفقیت حاصل نمی‌شود، افزود: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی، ویژگی اصلی این رویکرد، درون زایی و برون نگری است و ویژگی دیگر آن هم مردمی بودن اقتصاد بود. 

وی با اشاره به اینکه در صورتی می‌توانیم در حوزه اقتصاد موفق باشیم که برون نگری داشته باشیم، افزود: برون نگری هم در صادرات و هم در واردات است؛ برون نگری غیر از صادرات، باید در واردات تکنولوژی، روش ها و شیوه های نوین، سرمایه، علوم مختلف و غیره مورد توجه قرار گیرد. البته تعامل دوطرفه است و استان مازندران نیز به دلیل هم مرز بودن با چند کشور، هم در بحث منطقه ای و هم در بحث بین المللی باید وارد عمل شود که در این حوزه فعال هم هست. 

وی افزود: در این مسیر با برگزاری جشنواره ها، همایش ها و گردهمایی ها از تجار و بازرگانان دعوت به عمل آورده تا بیایند و سرمایه گذاری کنند.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه نزدیکی استان مازندران به تهران یک فرصت بسیار بسیار خوبی است، عنوان کرد: تهران محل انباشت سرمایه و فعالیت است و هم کمبود فرصت های مناسب اوقات فراغت است و استان مازندران مکمل بسیار خوبی است اما باید تعاملات دو استان تعریف شده، دقیق و حساب شده باشد.

رییس شورای امنیت کشور در پایان با اشاره به حوادث آبان ۹۸، ضمن قدردانی از همه مردم استان مازندران و مسئولان این استان گفت: این حادثه حادثه غمباری بود و هیچ دولت، حکومت یا کشوری علاقه ندارد که به جای آرامش و امنیت در جامعه حتی در مقاطع کوچکی شرایط ناامنی و اغتشاش پیش آید. به هرحال به دلایلی حادثه ای در کشور رخ داد اما استان مازندران جز استانهایی بود که به خوبی عمل کرد، همراهی خوب و آگاهانه ای استان مازندران داشتند و بنده نیز به نوبه خودم از همه مردم استان، مسئولان استان به ویژه مسئولان امنیتی و انتظامی تقدیر و تشکر ویژه دارم.

گفتنی است؛ دکتر رحمانی فضلی همچنین عصر امروز با حجت الاسلام و المسلمین محمدی لایینی نماینده ولی فقیه در استان مازندران و امام جمعه ساری دیدار و گفت و گو کرد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha